Twirl-majorettegroep DMBE
Op straat lopen met een stokje? Dat is het beeld wat men vaak heeft als je zegt: ik zit bij de majorettes! Het lopen op straat is inderdaad een onderdeel van de majorettegroep, maar wij focussen ons meer op het draaien met de baton, ook wel twirlen genoemd!


Tijdens de trainingen worden er shows/routines aangeleerd, dit kan op zelf uitgekozen muziek (denk aan bijvoorbeeld filmmuziek, musicalmuziek of top40) op deze muziek mag je vrij bewegen en dansen in combinatie met je baton. Ook wordt er gebruik gemaakt van verplichte muziek van de bond (NBTA)  hierop laat je een routine zien die voldoet aan de eisen de die bond stelt. (bijvoorbeeld: lopen in bepaalde richting, baton draaiende houden) 


De jongste meiden leren vanaf de 1e dag spelenderwijs omgaan met de baton, basisdraaien zijn erg belangrijk om te leren. Als de meiden wat ouder worden, worden automatisch de technieken moelijker, maar vanuit een goede basis kunnen ze heel veel leren. Iedereen doet op haar eigen niveau mee aan wedstrijden.  De basis die wordt aangeleerd tijdens onze trainingen, zijn de onderdelen waarop een jury je kan beoordelen. Denk aan, uitstraling, inleving, batontechniek en lichaamshouding. 


We beginnen altijd met een warming-up, het is bij twirlen erg belangrijk dat al je spieren warm zijn.
Daarna wordt er aandacht besteed aan ballet, spierspanning en batontechnieken, vervolgens wordt er elke week getraind voor een show (of meerdere shows) waarmee de dames een aantal keren per jaar deelnemen aan wedstrijden.  Bij een wedstrijd komt nog veel meer leuks bij kijken, zo worden je haren mooi gedaan, krijg je make-up op en een twirljurkje aan, of leuke kleding die bij het thema van de show past. Twirlen is heel veelzijdig! Ben je nieuwsgierig geworden?  Ben je 6 jaar of ouder en hou je van dansen? Kom een keer een proefles  volgen bij de twirl-majorettegroep van DMBE
Wij trainen van 15.00 – 16.30 uur  aan de Herculesstraat 10 


Instructrice: Shirleyna LIgtenberg