Naast de drumfanfare kent DMBE ook het onderdeel 'DMBE-scoutingband'. De scoutingband komt uit in de eerste divisie van de KNFM en musiceert op hoog niveau.
DMBE-Scoutingband is voortgekomen uit de Enschedese Padvinders Marsband - afgekort EPMB - en is een graag geziene vertegenwoordiging van Scouting Nederland. Uniek is het luipaardvel dat wordt gedragen door de muzikant die de grote trom slaat. Het vel is al sinds 1957 in het bezit van de band.
Naast de jaarlijkse concoursen waar zij aan deelneemt kom je de scoutingband ook tegen tijdens de intocht van de Nijmeegse vierdaagse, de Koningsdagoptredens in Enschede. Typisch scouting is deelname aan de Wereld Jamborees. De scoutingband is onder andere in Nederland, Engeland (2x) en Zweden aanwezig geweest tijdens deze massale scoutingkampen.
Op 6 juni 2015 behaalde de scoutingband tijdens het Landelijk Bandconcours in Den Helder met 90,50 punten een eerste prijs met lof van de jury in de eerste divisie van het LBC, op 4 juni 2016 88,5 punt in de eerste divisie van het LBC en op 20 mei 2017 behaalde de scoutingband op het LBC in Lochem wederom zeer mooie punten. Tamboer-Maitre prijs met 45 punten voor Brandon van der Sleen, Marcherend 1e divisie 1e prijs met onderscheiding 92 punten